Simor András az uniónak panaszkodott?

Levelet írt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az Európai Unió központi szerveihez, amelyben azt kifogásolta, hogy kétmillió forintra csökkentették fizetését – értesült lapunk.

Nagy Vajda Zsuzsa
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint e dokumentum is közrejátszhatott az Európai Bizottság minapi megkeresésének hátterében, amelyben magyarázatot kérnek arra, miért változtatta meg a kormány a jegybankelnök munkájának díjazását. Egyes szakértők szerint peres eljárás indulhat Magyarország ellen a témában, igaz, a brüsszeli megkeresésben csak halvány utalás szerepel a kérdés jogi útra tereléséről.
Érdeklődésünkre az MNB sajtóosztályán tagadták, hogy Simor az Európai Bizottsághoz fordult volna levélben, ugyanakkor nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy az Európai Központi Banknak írt-e levelet a jegybankelnök. Labancmentalitásnak nevezte az általunk megkeresett Lóránt Károly közgazdász azt az esetet, ha Simor András valóban az EU-hoz fordult fizetésének védelme érdekében. A szakember szerint a jegybankelnök fizetésébe nem szólhat bele az Európai Unió.
Részletek a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.