Soros a befektetők élén

Hírösszefoglaló
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György 1973-ban alapított Quantum befektetési alapkezelője hozta eddig a legtöbb nyereséget befektetőinek. A magyar tőzsdeguru háromszáz fős cége több profitot zsebelt be, mint a 34 ezer munkavállalót foglalkoztató Apple – áll a Leveraged Capital Holdings (LCH) összeállításában. Évente átlagosan 900 millió dollárral lettek gazdagabbak azok a befektetők, akik az elmúlt 37 évben Soros Quantum nevű befektetési alapjára bízták pénzüket – közölte a Financial Times hétvégi kiadása. Az LCH kimutatása szerint a jelenleg 28 milliárd dollárt kezelő Quantum fennállása alatt 32 milliárd dollár nettó hasznot írt jóvá ügyfelei számláján. A ranglista második helyére az 1994-ben alapított Paulson&Co. került 26,4 milliárdos teljesítményével. A lista tizedik helyén álló, 1988-ban létrehozott ESL alapkezelő 9,5 milliárd dolláros össznyeresége is meghaladja a British Airways ugyanezen időszak alatt termelt jövedelmét.
Az adatokat elemezve az LCH elnöke, Rick Sopher elmondta, hogy a számok jól mutatják a legjobb alapkezelők „kereskedői tehetségét” ugyanakkor tény, hogy a világban működő hétezer alapkezelőből az első száz termeli a haszon háromnegyedét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.