Sorozatban a harmadik halasztás

Munkatársunktól
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wimbledonban már megunták a szervezők, hogy az időjárás rendre kibabrált a helyi tenisz Grand Slam-tornával, tavaly tető került a centerpálya fölé. Nem ártana a US Open illetékeseinek is elgondolkodniuk hasonló megoldáson, hiszen sorozatban harmadszor rendez(het)ték vasárnap helyett hétfőn a férfi finálét. Az idén a Rafael Nadal (1.)–Novak Djokovics (3.) derbi eredeti kezdete előtt két órával kezdett el zuhogni, elállni viszont nem akart, maradt a szűk egynapos halasztás, magyar idő szerint tegnap éjjelre, lapzárta utánra. Ez egyértelműen a szerbnek jött jobban, hiszen ő ötszettes elődöntőt vívott Roger Federerrel (2.), s utána direkt kívánta az ég áldást, hogy pihenhessen egy keveset.
Az Egyesült Államok Teniszszövetségének (USTA) szóvivője, Chris Widmaier úgy fogalmazott a kritikák kapcsán, meg kell fontolni, hogy 150 millió dollárt az Arthur Ashe Stadion tetejére vagy sportágat népszerűsítő utánpótlásprogramra költsenek el. Hozzátette, hogy az elmúlt öt évben így is több mint 100 millió dollárt fordítottak a Flushing Meadows-i centrum fejlesztésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.