Sötét múlt

Stefan Lázár
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terry Jones az 1980-as évek végén – „isteni felszólítására” – érkezett családjával Kölnbe, ahol egy szektának minősített keresztényi gyülekezetben talált otthonra. A várost ugyan előzőleg a pokol kapujának nevezte, Németországot viszont mint az európai kereszténység feltámadásának kulcsszereplőjét emlegette. Tíz év alatt ezer személyt nyert meg a gyülekezet számára, holott diktatórikus magatartása és prédikációinak az iszlám elleni, gyűlölködő agresszivitása ismert volt. Vak engedelmességet követelt meg a hívőktől, és karitatív célokkal munkára kényszerítette a gyülekezet tagjait. „Démoni elveket hirdetett, szellemileg megrontotta a hívőket” – hangoztatja az evangélikus egyház képviselője.
Nyolc éve bíróság elé került és háromezer eurós pénzbüntetést kapott, mert jogtalanul használta doktori címét, amit állítólag egy kaliforniai teológiai iskolától kapott. A gyülekezet végül megvált tőle, miután fokozódott az ellene felmerült gyanú, hogy elsikkasztotta a befolyt pénzeket. Terry Jones és családja tavaly hanyatt-homlok összecsomagolt, viszszatért Amerikába. Német szektájának jelenleg nyolcvan tagja van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.