Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Sukoró: további gyanúsítottak?

Nem nyugodhatnak meg a sukoróiként elhíresült ügyben érintett állami vezetők, a vagyonkezelő korábbi vezérigazgatójának és volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatása és meggyanúsítása még korántsem jelenti a nyomozás végét. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre főügyész megkeresésünkre nem zárta ki, hogy az ügynek további gyanúsítottai is lesznek.

Dénes Zoltán
2010. 09. 19. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatójának és Császy Zsolt, az MNV Zrt. értékesítési és jogi igazgatójának meggyanúsításával és őrizetbe vételével korántsem fejeződött be a sukoróiként ismert ügyben zajló nyomozás, s várhatóan a gyanúsítottak kőre is bővülhet – közölte lapunk megkeresésére Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) főügyésze. Információinkat alátámasztva elmondta: a nyomozási határidőt a napokban 2011. február 7-ig hoszszabbították meg. A főügyész nem kívánt semmit reagálni azon kérdésünkre, miszerint a nyomozás következő szakasza esetleg a Lehet Más a Politika (LMP) feljelentését veszi górcső alá. Mint mondta, a jövőben várható nyomozati cselekményekről nem mondhat semmit, a tény az, hogy a sukorói ügyben folytatják a nyomozást. Emlékezetes, az LMP tavaly októberben, a sukorói King’s City névre keresztelt kaszinóberuházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítésében való részvétele miatt, hivatali visszaélés bűntettének gyanújával jelentette fel Gyurcsány Ferencet.
A beruházás helyszínének kiszemelt mintegy 70 hektáros, állami tulajdonban lévő Velencei-tó-parti területet a befektetők földcserével kívánták megszerezni. A kormány ebben támogatta őket, s az erről szóló szerződést meg is kötötték. Az ügyet lapunk 2008 novemberében tárta a nyilvánosság elé. A KNYF közben hivatalból indított eljárásában kiderítette: a tóparti állami terület és a befektető által felajánlott Pest megyei ingatlanok cseréjével az államnak valamivel több, mint 1,3 milliárd forintos kárt okoztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.