Szabadfi Árpád nyugdíjazását kérelmeztesws

Swendt Pál
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatala József országos rendőrfőkapitány tudomásul vette Szabadfi Árpád Győr-Moson-Sopron Megyei rendőrfőkapitány nyugdíjazási kérelmét – derült ki az ORFK lapunk érdeklődésére adott válaszából. A rendőrség azt közölte, Szabadfi december 30-ig marad állományban, a tábornok szolgálati viszonya ezen a napon szűnik meg. A Kisalföld értesülése szerint a megyei főkapitány – aki a 2006-os tévéostrom idején országos főkapitány-helyettes volt – egy hétfői állománygyűlésen tudatta kollégáival, hogy a rendőrségnél eltöltött 38 éves szolgálati idejére hivatkozva az év végétől kérte nyugdíjazását a rendőrség vezetőjétől. Szabadfi Árpádot szeptember elején hallgatta meg a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottsága. Szabadfi a bizottságnak azt mondta, hogy az őszödi beszéd szeptember 17-i nyilvánosságra kerülését követő erőszakos események traumát jelentettek a számára, amelyet máig nem hevert ki, és kijelentette, hogy abban az esetben, ha megállapítják a felelősségét, azt vállalni fogja. Szabadfit a megyei rendőrség éléről Petrétei József, a Gyurcsány-kormány volt igazságügyi és rendészeti minisztere 2006 nyarán nevezte ki az országos főkapitány általános helyettesévé azok után, hogy felmentette beosztásából Hatala József közbiztonsági és Berta László bűnügyi főigazgatót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.