Szentendre: éjjel-nappal nyitva

Paár Tamás
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnapig „nyílt napokat” tart a Dunakanyar festői városa, kezdődik ugyanis az ötödik Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál. Több kiállítás is nyílik ezen a hétvégén. Így például ma délután ötkor halála 50. évfordulójának alkalmából a Szentendrei Képtárban Szőnyi István műveiből, hatkor Nézhető és nézhetetlen! címmel a város ez évi művésztelepének alkotásaiból nyílik tárlat. Este bluegrass-countryval érkezik a Poa Pratensis Band, a Söndörgő balkáni tamburazenével, tíz órakor pedig az újvidéki Tudósok lépnek színpadra.
Holnap Wahorn András tart zenés estet, a Hegedős együttes népzenél, éjfélkor a Bőrgyári Capriccio tagjai muzsikálnak. A Kecskés Együttes a magyar református énekek gyöngyszemeit mutatja be a zárónap délutánján. Érdi Tamás jótékonysági zongorakoncertet tart Szendrő város árvízkárosultjainak megsegítésére. Az este kilenc órai gyertyaúsztatással egybeesik a Ripoff Raskolnikov bluesegyüttes fellépése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.