Szexuális zaklatás az iskolában

Nagyon ritkán fordul elő, hogy a sajtó tanárok által diákok terhére elkövetett szexuális zaklatásról számol be. Ennek az is oka lehet, hogy a sértett félnek is rendkívüli kellemetlenségeket okozhat az eset kipattanása. Ez derül ki egy lapunk birtokába jutott 2007-es vizsgálati jelentésből is, amely egy olyan ügyről szól, amelynek kárvallottjai középiskolás diáklányok voltak.

Munkatársunktól
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizikatanáruk akár órán is érdeklődött idősebb fiúkhoz való szexuális vonzalmukról, vagy éppen az önkielégítés témakörét firtatta. A tanárt elmarasztalta az iskolai vizsgálat, de a lányokat saját közösségük hírbe hozta a pedagógussal.
Magyarországon még sosem készült szakmai kutatás az oktatási intézményekben elkövetett szexuális jellegű visszaélésekről. A probléma azonban nagyon is létező, és bár csak részleges ismeretek állnak rendelkezésre az esetek gyakoriságáról, az kijelenthető: egyre gyakoribbak az ilyen jellegű cselekmények. A pártok eltérően ítélik meg az ilyen esetek lehetséges – vagy inkább kívánatos – következményeit.
Összeállítás az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.