Szonda Ipsos: változatlan Fidesz-előny

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szonda Ipsos felmérése szerint nem változtak jelentősen a pártok közötti erőviszonyok augusztusban, a Fidesznek továbbra is jelentős előnye van. A közvélemény-kutató elemzéséből kitűnik: a biztos pártválasztók körében a Fidesz augusztusban 61 százalékon állt, ugyanúgy, mint júliusban, az MSZP pedig három hónapja nem veszített és nem nyert újabb választókat, továbbra is 18 százalék szavazna a pártra.
Erősödött viszont a Jobbik, a biztos pártválasztók 15 százaléka voksolna rájuk. Az LMP támogatottsága az elmúlt hónaphoz képest nem változott, továbbra is 4 százalékon állnak a biztos pártválasztók körében.
Az összes választókorú körében is jelentős Fidesz-előny mutatkozik: a kormányzó pártra az összes szavazó 35 százaléka adná a voksát, míg az MSZP-re 12, a Jobbikra 8, az LMP-re 3, az MDF-re pedig 1 százalék. A Szonda-elemzés szerint – ami a Népszabadságban jelent meg – a fővárosban az MSZP-re 18 százalék voksolna, a Fideszre 28 százalék, a Jobbik támogatottsága 4 százalék, míg az LMP 5 százalékon áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.