Szűkös évad az erdélyi színpadokon

Kis nézőtéren, kevés díszlettel is működőképes előadásokat készít az új évadban a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, Gyergyószentmiklóson pedig jubileumot ünnepel a Figura Stúdió.

R. Kiss Kornélia
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sepsiszentgyörgyön a szűkös költségvetés teremtette helyzetet próbálják meg művészi szempontból kihasználni a közönség közeli, kevésbé nagyszabású produkciókkal, köztük Shakespeare A velencei kalmár című vígjátékának bemutatásával. Vendégrendezőket ebben az idényben nem tudnak foglalkoztatni, az új produkciókat, Tom Stoppard Árkádia című előadását és Tadeusz Slobodzianek Ilja próféta című „hihetetlen történetét” házi rendezőik viszik színre. Lengyelországban a Gombrowicz-fesztiválon az Yvonne, burgundi hercegnő című Witold Gombrowicz-darabbal vesznek részt, Marosvásárhelyre A Csoda című Tamási-produkciót viszik el.
Gyergyószentmiklóson jubileumát ünnepli az újító formanyelvéről ismert Figura Stúdió Színház, ahol nemzetközi táncfesztivált is rendeznek az évforduló jegyében. Az évad első produkciója Carlo Goldoni A hazug című darabja lesz, a többszörösen díjazott Szép magyar komédiát is színre vivő Barabás Olga rendezésében. A társulat turnézik majd Bozsik Yvette Kossuth-díjas táncos-koreográfus Játszótér című rendezésével, s bemutatják Nagy Bandó András A kiskalácsai királyság című meseregényének színpadi adaptációját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.