Talán végre elkezdünk vásárolni

Hírösszefoglaló
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tulajdonképpen megállt a kiskereskedelmi forgalom zsugorodása, júniusban ugyanis már csupán 0,1 százalékkal produkált gyengébben a szektor, mint májusban – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tegnap közzétett gyorsjelentéséből. Éves összehasonlításban ugyanakkor az adatok még mindig 4,6 százalékos visszaesést mutatnak, vagyis van honnan feltornázni a fogyasztási mutatókat. A magyarországi kiskereskedelmi forgalom értéke folyó áron júniusban elérte a 630,2 milliárd forintot, az év első hat hónapjában pedig 3398 milliárd forint volt. A kiskereskedelmi eladások közel fele, 45 százaléka élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 17 százaléka üzemanyag-, 13 százaléka bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott; a többi üzlettípus együttes részesedése 25 százalék volt.
A számok alapján az Európai Unió összességében már kilábalóban van a válságból, a közösségben ugyanis 0,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom júniusban az előző év júniusához képest, az eurózónában pedig 0,4 százalék volt a növekedés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.