Támogatják Sarrazint

A német választók 18 százaléka szavazna a bevándorlókkal szemben kemény kritikával élő, kijelentései miatt ismertté vált Thilo Sarrazin szociáldemokrata politikusra – derült ki egy friss felmérésből. Egyes politikusok szerint ráadásul nem feltétlenül kellene elítélni a német jegybank elnökségi tagjaként is tevékenykedő Sarrazin valamennyi kijelentését.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejezetten égető probléma és fontos a németek számára, amit Thilo Sarrazin néven nevezett – jelentette ki Karl-Theodor zu Guttenberg. A kormánykoalíciót alkotó Keresztényszociális Unió (CSU) védelmi minisztere szerint épp ezért társadalmi vitát kellene nyitni a szociáldemokrata (SPD) politikus bevándorlással és a bevándorlók integrációjával kapcsolatos kijelentéseiről. A kereszténydemokraták (CDU) és a CSU több politikusa is hasonlóképpen reagált a német jegybank igazgatósági tagjának megjegyzéseire. Így Peter Hauk, a CDU baden-württembergi pártelnöke, vagy Joachim Hermann (CSU) bajor belügyminiszter. A The Local hírportál német kiadása szerint Sarrazin pártján belül is megosztja a politikusokat, és nem feltétlenül az SPD malmára hajtja a vizet az, hogy minden áron megpróbálják kitenni a pártból. A német Forsa közvélemény-kutató vezetője, Manfried Güllner szerint az sem életszerű, hogy most épp az a Klaus Wowereit berlini polgármester támadja, akivel évekig dolgoztak együtt vállvetve.
Az Emnid közvélemény-kutató intézet MTI által is idézett felmérése szerint ráadásul a németek 18 százaléka – a CDU/CSU-szavazók 17, míg a Baloldal szimpatizánsainak 29 százaléka – támogatná Sarrazint, ha saját pártot alapítana.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.