Táncmaraton lesz a Trafóban

Makrai Sonja
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hét végén tartja a budapesti Trafóban a Műhely Alapítvány szokásos táncos évadnyitóját, a táncmaratont. Graham-, Limón-, Horton-, Alexander-, Feldenkrais- vagy a Pilates-technikákat ismertetik meg az érdeklődőkkel az első napon. Az említett metódusokat Lőrincz Katalin, Sándor Tímea és Buday Melinda mutatja be, Fodor Zoltán a kortárs tánc, Zambrzycki Ádám a jógatánc, Gál Eszter és Goda Gábor a kontakt technika alapjait tanítja meg, Jantner Emese és Bakó Tamás pedig tréninget tartanak a hobbi szintű érdeklődőknek. Beállni nem mindenkinek kötelező: oldalról is lehet figyelni az eseményeket, ha valaki csak „szőrmentén” érdeklődik a technikák iránt. Szombaton nemcsak mozgásra van lehetőség, hanem információkat kaphatnak a látogatók a főváros tánciskoláinak ősszel induló kurzusairól, illetve a tanárokkal személyesen is konzultálhatnak a lehetőségekről, hogy melyik technikában érdemes a fizikumtól függően elmélyedni.
A második nap a profi táncosoké: ők a tervek szerint Gergye Krisztián, Ladjánszki Márta, Frenák Pál és Duda Éva társulatának a darabjaiból tanulhatnak meg részleteket. Erre a napra külön regisztráció szükséges: a [email protected] e-mail címre kell augusztus 30-ig rövid leírást küldeni a szakmai képzettségről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.