Tanulni jött az áldozat

Nagy Áron
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfojtották azt az oslói főiskolai hallgató lányt, akinek holttestére vasárnap bukkantak egy VII. kerületi diákszálláson; a gyilkossági ügybe az Interpol is bekapcsolódott – értesült lapunk norvégiai forrásoktól. Úgy tudjuk, a huszonegy éves diák hazánkban szeretett volna tanulni az állatorvosi egyetemen. Egy norvég blogon látható képek alapján nem egyedül érkezhetett az országba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesüléseinket. Annyit árultak el csupán, hogy a nyomozók nagy erőkkel megkezdték az elkövető felkutatását. A lány holttestére egy Hársfa utcai diákszálláson találtak rá vasárnap délután. Az épület a Semmelweis Egyetem kollégiuma, amit nyáron bérbe adnak egy cégnek, amely külföldi diákoknak ad ki ott szobákat. Az épületben a távirati iroda szerint speciális biztonsági rendszer működik. A kollégium lakói belépőkártyát kapnak, aki pedig nem jogosult a belépésre, annak a recepción kell regisztráltatnia magát. Ezen kívül a portán egy biztonsági kamera rögzíti az összes érkező és távozó vendéget. Az MTI neve elhallgatását kérő forrása úgy tudja, hogy a lány nem rendelkezett belépőkártyával, tehát nem a kollégium lakója volt. A BRFK emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.