Tavasszal erősödik a forint

Munkatársunktól
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Év végén 275 forintba kerül majd az euró, míg jövő tavaszszal 265 forint körül időzhet az árfolyam az Equilor Befektetési Zrt. szakemberei szerint. A svájci frankkal szemben is hasonló pályát ír majd le a magyar fizetőeszköz, a prognózis szerint jövő tavasszal kétszáz forint körül stabilizálódhat az árfolyam. Szántó András devizaüzletág-igazgató szerint az önkormányzati választások után újabb intézkedéscsomagot jelenthet be a kormány, és ez befolyással lesz az ország megítélésére, a forint árfolyamára és a Budapesti Értéktőzsde indexére is.
Az Equilor szerint megéri megtartani az OTP papírjait; az árfolyam alakulásába beleszólhat az is, hogy mennyire nehezíti meg a svájci frank árfolyamának elszállása a devizahitelek törlesztését. A szakemberek 2011 végére hatezer forint körüli szintre várják a bankpapírt. A Mol az elemzők szerint valahol 20 500 és 22 000 forint között oldalaz majd, a 23 000 forint fölötti szintek egyelőre elérhetetlennek tűnnek.
A Richter kilátásait elsősorban az határozza meg, hogy miként alakul az RGH–188 elnevezésű molekula kutatása. Amennyiben ez sikerrel jár, a gyógyszerpapír előtt hatalmas lehetőségek nyílnak meg, és szabad jelzést kap az ötvenezer forintos szint fölé is. A kutatás kudarca ugyanakkor jelentős leértékelődéssel járhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.