Tescós rablás: újrakezdték a büntetőpert

Csibra Tibor
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadszor is újrakezdték tegnap az öt évvel ezelőtti, budaörsi tescós rablás büntetőperét a Pest Megyei Bíróságon, Az ügy azért került ismét az első fok kezdetére, mert új bírót bíztak meg a bizonyítás lefolytatására. Az első két bírónő, Hainitsch Bayer Katalin, illetve Szegedi Gyöngyvér elfogultság miatt nem folytathatta a csaknem négy éve tartó eljárást, s most Fazekas Ágnes tanácsára vár, hogy felgöngyölítse a társaság ügyeit. A pernek nyolc vádlottja van, mert több bűncselekmény bizonyítását egyesítették.
A 2005-ös budaörsi rablásban a vádirat szerint hárman vettek részt, ők fegyverrel támadtak az áruház bevételét szállító kocsira, s meglőtték az egyik kísérőt. A kiérkező rendőrök több lövést adtak le a támadók menekülő autójára, mire azok kézigránátot dobtak a járőrök felé. A szerencsén múlott, hogy a tűzharcnak nem lett több sérültje, a rablók harmincmillió forintot zsákmányoltak, a csoportot három hét múlva vették őrizetbe. A társaságból a legsúlyosabb bűncselekményeivel vádolt férfiaknak már lejárt volna az előzetesben tölthető három évük, de egyéb korábbi ügyeik miatt jogerős büntetésüket töltik.
Az elsőrendű vádlott, a teológiai végzettségű S. Péter már jelezte, hogy több feljelentést tett a nyomozó hatóságok és az ügyészség ellen, de ezeket nem vették figyelembe. A harmadszor kezdődő büntetőper ma az ő vallomásával folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.