Tetszést aratott a kormány új hiánycélja

Örvendetes fordulatként értékelték tegnap a londoni piaci elemzők Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentését, amely szerint a jövő évi költségvetésben három százalék alatti hiánycélt tervez a magyar kormány.

Munkatársainktól
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírre meglódult a magyar államkötvények kereslete, tegnap az Államadósság Kezelő Központ az előre tervezett 50 milliárd forint helyett 70 milliárd forint összegben értékesített 3, 5 és 10 éves magyar államkötvényeket. A forint erősödött, teljesítménye kitűnt a régiós devizák közül. A svájci frankért reggel még 223 forintot kellett fizetni, míg lapzártánk idején már 221 forint körül járt az árfolyam. A bejelentés hatására szakértők szerint várhatóan lekerül a napirendről a jegybanki kamat emelése, amit elsősorban a svájci frank árfolyamának elszabadulása miatt tartottak valószínűnek az elemzők.
Részletek a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.