Tiltólistára kerülhet a mefedron

Várhatóan hónapokon belül tiltólistára kerül a máig szabadon árusítható, kábító hatású mefedron. A Kábítószerlisták Szakbizottsága ugyanis arról döntött, hogy a nemzeti erőforrás miniszternek javasolja, vonja a szert ellenőrzés alá, és nyújtsa be a kormánynak a megfelelő törvények, illetve rendelet módosítására vonatkozó előterjesztését – közölte lapunkkal a testület tagja.

Nagy Áron
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés előzménye, hogy a szakbizottság még a nyár elején szakértői véleményeket kért be a szintetikus pszichostimuláns anyagról. Ezek alapján elkészült a kockázatjellemzés szakmai áttekintése, amit a bizottság ülésén bocsátottak vitára.
Emlékezetes, februárban elsőként jeleztük, hogy egyre több hazai hirdetési oldalon tűnik fel a legális partidrog. A szernek Amerikában akkor már halálos áldozata is volt. A Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja jelentésében a mefedront pszichotróp anyagként mutatta be, s arról is tájékoztatott, hogy öt uniós tagállamban már betiltották.
Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.