Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasóinktól
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horányi Ödön (Budapest): Közrendvédelmi telepek, önfenntartó börtönök és csendőrség felállításával kezelné a „cigányproblémát” a Jobbik. Bár a Fidesz közleményben jelezte egyet nem értését, az MSZP határozott elhatárolódásra szólította fel a kormánypártokat, ellenkező esetben az Európai Unióhoz kívánnak fordulni „cinkos hallgatással” megvádolván a kormányt. Csak támogatni lehet az MSZP „őszinte és tiszta” szándékát. A kormánypártoknak még segítséget is fel kellene ajánlaniuk uniós képviselőiken keresztül, akik segítenék az MSZP-t a brüsszeli illetékes iroda és személyek megtalálásában. Egyúttal persze tájékoztatnák az uniót arról, hogy az MSZP-s Gyurcsány Ferenc volt az, aki zárt telepekre akarta vitetni az őt bíráló ellenzéket kóbor kutyákkal és veszett rókákkal együtt, és ugyancsak ő volt az, aki a cigányság asszimilációs problémáit úgy kívánta megoldani, hogy a cigány gyerekeket elszakítva, elvéve a szüleiktől, speciális intézetekben nevelve megszakítaná az aszociális generációs láncolatot-folyamatot. Bizonyára nagy siker lenne az MSZP-s akció. És ha már MSZP. Nyilván nem függetlenül a kampányidőszaktól, Török Zsolt kezdett ámokfutásba. Sukoró-ügyben az ügyészség 1,3 milliárd forint károkozással vádolja a vagyonkezelőt, és ennek kapcsán merült fel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnök urak neve. Ez egy konkrét vád. Ezzel szembeállítani egy beszélgetés következmények nélküli tartalmát meglehetősen furcsa jogértelmezés. Persze mi várható egy olyan embertől, akinek jogfelfogása parlamenti képviselőként (!) úgy működött, hogy először börtönbe zárunk, vagyont elkobzunk, és csak utána kérdezünk?!

Dr. Erdősi Károly
, a Klebelsberg Kunó Emléktársaság ügyvezető elnöke: Hűtlenül kezelt örökség, műemlékeink sorsa hazánk szellemi erkölcsi állapotát is minősíti címmel Ludwig Emil tollából elmarasztaló írás jelent meg műemlékeink gondozásáról, állapotáról. Többek között – teljes joggal – megfogalmazza azt a gondolatot is, hogy ez az örökség „nem csupán élettelen építőanyagok halmaza, mindhez emberi sorsok, életpályák, szellemi és művészeti alkotások, történelmi események fűződnek. Megőrzésük és megóvásuk a romlástól – netán a pusztulástól – kötelességünk. Tisztességünk és méltóságunk is áll vagy bukik rajta”. Örömmel tölthet el bennünket, hogy most, amikor annyiszor hangzik el Klebelsberg Kunó neve hazánk oktatási rendszerének tervezett megújítása során, itt, Pesthidegkúton düledező egykori lakóhelyét is felújítani kívánják. Nemrégiben elkezdődött erről egy ígéretes eszmecsere Szőcs Géza kulturális és örökségvédelmi kérdésekben illetékes államtitkárral, valamint a napokban a II. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő kötelezte el magát több száz lelkes lokálpatrióta előtt, a klebelsbergi örökségünk ápolása szellemében a kastély megmentésére. Emléktársaságunk immár tíz éve a Klebelsberg-napok szakmai és kulturális eseménysorozatának megszervezésével kívánja felhívni a figyelmet a kastély állagromlására. Tavaly széles körű gyűjtés eredményeként felavattuk Klebelsberg szobrát kúriájának szomszédságában, és még az idén tervet nyújtunk be a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak a kastély könyvtárszobája rehabilitálására első lépésként, figyelembe véve a rendelkezésre álló szűkös anyagi forrásokat. A hivatkozott cikk mondandójának megerősítésére itt szeretnénk közhírré tenni a magunk tapasztalatát. A kastély ügyében, a tulajdonjogát gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek 2009-ben írt és iktatott levelünkre a mai napig nem érkezett válasz. A botrányairól elhíresült Tátrai Miklós akkori vezérigazgató havi ötmilliós javadalmazása ellenére sem.

Dr. Tar Gyula (Budapest): Az augusztus 25-i Magyar Nemzetben olvastam Körmendy Zsuzsannától egy cikket. A Rontás ellen való írásról szólok, amely Papp László Tamás az internetes Hírszerzőben található publicisztikájával foglalkozik. Témája feleségemet és engem is, de úgy gondolom, hogy több hasonlóan érző és gondolkodó barátomat is felháborított, és engem írásra ingerelt. Körmendy Zsuzsanna visszafogott írása azért is tetszett, mert a gyalázkodások közlése után – ami miatt nem tudtam elaludni, persze ez vérmérséklet dolga is – a szánalom érzése a beteg személyisége (P. L. T.) és hasonló társai iránt megnyugtatott. Azért még most is felháborodva kérdem minden magyartól, hogy meddig kell még tűrnünk ezeknek a galád, nemzetgyalázó, a magyar népet sértegető, pökhendi, provokáló személyeknek a gyalázkodását?

Nagy Éva (Törökbálint): Remélem, feltűnt másnak is, és szóvá is teszik, hogy ismét tőlünk lopnak a szocik – még idézetet is. Orbán Viktor mondta még 2002. február hónapban egy beszédében azt a Petőfi-idézetet, hogy „Az idő igaz, / S eldönti, ami nem az.” Kérje ki magának valaki, aki utána tud nézni, nem az ő szájukba való, mert az idő őket soha nem fogja igazolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.