Tízmilliárdos hiány?

Összesen 12,6 milliárd forint a működési hiány Szeged idei költségvetésében, míg a város adósságállománya eléri a 25 milliárd forintot – mondta tegnap a Fidesz polgármesterjelöltje. A városháza kabinetfőnöke viszont állítja: Szeged költségvetése egyensúlyban van, a város éves adósságszolgálata feleannyi, mint 2002-ben volt.

Munkatársunktól
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már önmagában is riasztó a működési hiány összege , hiszen a város költségvetése összesen hetvenmilliárd forint – mutatott rá B. Nagy László. A politikus szerint aggodalomra azonban inkább az ad okot, hogy tavaly lényegében nem volt működési hiánya a városnak, idén azonban ekkorára nőtt. – Ez azt jelenti, hogy a város nem jó pályán mozog – fogalmazott Fidesz polgármesterjelöltje. B. Nagy László szerint ez a gazdasági klíma nem kedvez a befektetőknek, inkább elriasztja őket. – Így nehéz megvalósítani azt az elképzelést, hogy befektetők segítségével négy-ötezer új munkahelyet teremtünk Szegeden – tette hozzá. A politikus elmondta azt is: már tárgyalt nagybefektetőkkel, akiket polgármesterré választása esetén idecsábítana a városba. Mindegyikük arra panaszkodott, hogy a város jelenlegi vezetése nem megfelelő hangnemben, rossz hozzáállással tárgyalt velük, ezért is maradtak távol eddig Szegedtől.
A rossz hangnemmel kapcsolatban B. Nagy László lapunk tegnapi, a Mars téri kereskedőkről és pavilonjaik erőszakos lebontásáról szóló cikkét említette példaként.
Mint arról lapunkban beszámoltunk, a város vezetése nem hajlandó tárgyalni azokkal a kereskedőkkel sem, akiknek üzletmenete az 1-es villamos felújítása és az útlezárások miatt romlott meg, ezek a vállalkozók kártérítési pert indítottak az önkormányzat ellen, miután telefonjaikra, leveleikre sem válaszolt az önkormányzat.
A városháza közleményben reagált B. Nagy László felvetéseire. Szabó Sándor kabinetfőnök úgy fogalmaz: Szeged város költségvetése egyensúlyban van, a város éves adósságszolgálata feleannyi, mint 2002-ben volt. Mindemellett Magyarországon a legtöbb fejlesztési forrást nyerte el. Az álláskeresők aránya kevesebb, mint hat százalék, ami lényegesen alacsonyabb az országos és az uniós átlagnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.