Totó

Munkatársunktól
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatért régi kerékvágásába a 34. heti totószelvény, hiszen német és olasz bajnokik találhatók rajta, nyolc a Bundesliga I-ből, hat a most rajtoló Serie A-ból. Előbbiekkel kezdve a Werder Bremen múlt hét végén egy 4-1-es pofonba szaladt bele a Hoffenheimnél vendégeskedve, viszont kedden a BL-ben bravúrral lett főtáblás, miután 3-0-ról 3-2-re felállt Genovában. A Köln is kikapott a rajton, s azóta sem vigasztalódott, másfél évtizede nem nyert Brémában, nézetünk szerint most sem fog. A Frankfurt kezdetnek Hannoverben vérzett el, a Hamburg viszont rangadón verte a Schalkét Van Nistelrooy duplájával, a holland csatár Nikolov hálójába is betalálhat, bár a döntetlen a legvalószínűbb. Az osztályozóval bent maradt Nürnberg egy mönchengladbachi remivel nyitott, a Freiburg viszont otthon kapott ki az újonc St. Paulitól, s most sem adunk neki sok esélyt. Ha már St. Pauli, a hamburgi barnamezesek jó kezdést követően hasonló folytatásra vágynak, de nem lesz könnyű dolguk a Werder lebombázásával listavezető Hoffenheim ellen.
A Schalke rossz rajtja (raúlostól, mindenestől) miatt bizonyára jó szívvel állna boszszút a Hannoveren, és ezt minden további nélkül megteheti. A Wolfsburg kikapott Münchenben, s most keményen kell küzdenie a jól kezdett Mainz ellen, amelynek soraiban Szalai Ádám aktív szerepet kapott múltkor, Lőw Zsolt viszont nem. A Leverkusennek sikerült a szomszédvár Dortmundból elhoznia a három pontot, ma az ukrajnai Szimferopolban vizitál Európa-liga-mérkőzésen, vasárnap pedig vélhetőleg legyőzi szintén közeli szomszédját, a Mönchengladbachot. A dortmundiak Hajnal Tamással a kispadon kaptak ki a gyógyszergyáriaktól, ma az EL-ben megjárják Azerbajdzsánt, vasárnap pedig Stuttgartban próbálnak javítani. Ám ez a svábokra pontosan annyira ráférne, s őket látjuk sanszosabbnak.
Most hétvégén kezdődik az olasz Serie A, amelyről részletes beharangzó anyagot közlünk totótippjeink mellett. A szelvényen szereplő első fordulós meccsek közül a Genovának (remélhetőleg Rudolf Gergellyel a soraiban) nehéz dolga lesz Udinében, a Romának kötelező legyőznie az újonc Cesenát, mint ahogy a Milannak is a szintén most feljutott Leccét. A múlt szezont végigvergődő Juventus lent délen, Bariban léphet az új és jó útra, a Fiorentina remigyanús meccsen fogadja a ma Svédországban vizitáló Napolit, a Sampdoria pedig a Lazio ellen léphet túl azon a sokkon, hogy nyerő pozícióból esett ki kedden a BL-ből.

34. heti totótippjeink:
1. Bremen–1. FC Köln 1
2. Frankfurt–Hamburg X, 2
3. Nürnberg–Freiburg 1, X
4. St. Pauli–Hoffenheim X, 2
5. Schalke–Hannover 1
6. Wolfsburg–Mainz 1, 2
7. Leverkusen–’Gladbach 1
8. Stuttgart–Dortmund 1, X
9. Udinese–Genoa 1, X
10. Roma–Cesena 1
11. Bari–Juventus X, 2
12. Fiorentina–Napoli X
13. Milan–Lecce 1
+1 Sampdoria–Lazio 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.