Totó

Munkatársunktól
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papírforma a 36. heti totószelvényen, legalábbis a választék tekintetében: nyolc német és hat olasz futballbajnokira lehet fogadni. A Bundesliga I-ben a Dortmund a két vereséggel álló Wolfsburgot fogadja, kérdés, hogy Diego a torinói kisiklást követően hogyan illeszkedik majd a vendégek „farkasfalkájába”. A hazaiaknál Hajnal Tamás legutóbb, a stuttgarti siker alkalmával a kispadon ült, az Európa-ligában pedig keretbe sem került, kevés szerepet szán neki Jürgen Klopp szakvezető. Ha már Stuttgart, a svábok a tabella végén szerénykednek, s minél előbbi elmozduláshoz nem ártana nyerni Freiburgban. Erre látunk esélyt. A Hannover meglepetésre két győzelemmel kezdte a szezont, ettől még nem vennénk rá mérget, hogy bedarálja a Leverkusent. Döntetlen lesz! A Hamburg sem hibázott eddig, s vélhetőleg otthon a Nürnberg ellen sem fog Van Nistelrooyék eredményességének köszönhetően.
A Mönchengladbach az előző forduló meglepetését szállította leverkuseni gólzáporos diadalával (6-3), s a Frankfurtot is felülmúlhatja. A címvédő Bayern München ötven százalékon áll kaiserslauterni zakójának köszönhetően, de válogatottjai eredményessége (Klose Belgiumnak egyszer, Azerbajdzsánnak kétszer is betalált, utóbbi hálóját Badstuber is megterhelte), valamint a papírforma mellette szól. A Werder mellett pedig a javuló forma, ami egy döntetlenben éppen alakot ölthet. Senki se hitte volna, de a hibátlan mérlegű Mainz és Kaiserslautern „szomszédolása” rangadónak minősül. A házigazdáknál Szalai Ádám lőtte a mindent eldöntő találatot Wolfsburgban, kedden a moldávok ellen a magyar válogatottban is jól mozgott, a ’Lauternt még a Bayern-verés éltetheti. Remi közeli eredmény születhet, míg Kölnben elvérezni gondoljuk a St. Paulit.
Itáliában a címvédő Inter Bolognában nem lőtt gólt, az első találat és egyben győzelem reményében fogadja az Udinesét. A Romát egy pontra látjuk érdemesnek Szardínián, hiszen a Cagliari közel másfél évtizede kapott ki saját pályáján a fővárosi Farkasoktól. Az újonc Cesena a frissen szerződtetett Ibrahimovic és Robinho fémjelezte Milant fogadja az esélytelenek nyugalmával. A rosszul rajtolt Lazio az Intertől pontot rabolt Bologna ellen javíthat, ha tud, a Fiorentinának összejöhet a siker lenn, délen, Leccében. A Juventus olyan gyatrán kezdte az új szezont, ahogy az előzőt befejezte, a Sampdoria nem esélytelen a pontszerzésre. A válogatottban helytállt Koman Vladimir talán most befér a genovaiakhoz.

36. heti totótippjeink:
1. Dortmund–Wolfsburg 1, X
2. Freiburg–Stuttgart X, 2
3. Hannover–Leverkusen X
4. Hamburg–Nürnberg 1
5. M.gladbach–Frankfurt 1, X
6. Bayern M.–Bremen 1, X
7. Mainz–Kaiserslautern 1, X
8. Köln–St. Pauli 1
9. Inter–Udinese 1
10. Cagliari–Roma X
11. Cesena–Milan 2
12. Lazio–Bologna 1, X
13. Lecce–Fiorentina X, 2
+1 Juventus–Sampdoria X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.