Tubes: miniszteri sorompónyitás

Bóka Máté Ciprián
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta ki azt a lakatot, amely a Pécs közigazgatási határán belül található – a NATO-radar helyszínének szánt – Tubesre vezető út sorompóját zárta le. Így fejezték ki, hogy a Tubesen nem épül radar. Páva Zsolt polgármester megköszönte a civilek kitartását. A pécsi fideszes városvezetés tavaly decemberben azért állíttatott fel sorompót, mert tartani lehetett attól, hogy az előző kormány által vezetett honvédelmi tárca a lakossági tiltakozások ellenére elindítja a lokátortelepítést a hegyen. Bírósági döntések és a kormányváltás után a tárca új vezetése azonban visszavonta az építési engedélyt.
Hende közölte: az egyeztetések után, nemsokára nyilvánosságra hozzák a hiányzó objektum új helyszínét, hiszen hazánk biztonsága érdekében látnunk kell, mi történik a légterünkben és a határainkhoz közeli légtérben. Az új helyszínt firtató kérdésre megerősítette, sem a Tubesen, sem a Zengőn nem épül háromdimenziós lokátorállomás. A szintén a Mecsekben található Hármashegyről mint lehetséges helyszínről szóló sajtóértesüléseket nem kívánta kommentálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.