Új korszakot nyitott az első száz nap

Orbán Viktor felszólalásával ma megkezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka. A képviselők a közmédia rendszerének átalakításához kapcsolódó döntéseket hoznak, s terítéken lesz az iskolai Trianon-emléknap ügye is.

MN-összefoglaló
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó irányba haladunk – így értékelte kormánya első száz napját a miniszterelnök egy interjúban. Orbán Viktor szerint ma nemigen lehet másra szavazni, mint a Fideszre, mert pártja az egyetlen nagy, országos néppárt. Lázár János a Nemzeti Fórum országos gyűlésén azt hangoztatta, erősíteni kell a Fideszen belüli szövetségi viszonyokat. – Nagy a tábor, színes a zászló – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki óvta társait a nagyképűségtől és a választók bizalmával való visszaéléstől.
Gyurcsány Ferenc szerint rendszerváltozásra van szükség az MSZP-ben. A Fapados Alapítvány rendezvényén felszólaló volt kormányfő Orbán Viktor bukását jósolta, s azt is mondta, hogy az új alkotmányról népszavazást kellene tartani.
A Századvég Alapítvány lapunk számára készített elemzése szerint a kormány az első száz napban új korszakot nyitott, igyekezett cezúrát húzni a múlt és a jövő között. A nemzeti érdek pragmatikus felfogása került a középpontba; a kormányzati teljesítmény megítélésének mércéje mostantól az egyszerű ember hétköznapi státusbiztonsága és igazságérzete.
Részletek a 3–5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.