Új lendületet vett a közös bajnokság

Előremenekülnek a magyar és a román (illetve romániai) jégkorongcsapatok. A ma kezdődő közös bajnokságnak, a Mol-ligának a kilenc résztvevőből hat – Ferencváros, Miskolc, Fehérvár II, Csíkszereda, Brassó, Steaua – úgy vág neki, hogy az előző idényhez képest alaposan megerősödött, kettő, a Dunaújváros és a Vasas tartja a tavalyi színvonalat, egyedül beismerten az Újpest engedett a céljaiból.

2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hónapja még az idén harmadik évadját kezdő sorozat léte is veszélyben forgott, ehhez képest a klubok már a szezon előtt megkezdték a versengést, évek óta nem tapasztalt körbeigazolással keverték újra a korábban leosztott lapokat.
Talán Fehérváron a legszembetűnőbb a változás. Mindenekelőtt azért, mert az előző évadban a Mol-ligába be sem nevezett az együttes. Merthogy a Volánnak tavaly nem is volt tartalék-, avagy a hokiban honos kifejezéssel élve, farmcsapata. Hogy még egy évvel messzebbre tekintsünk vissza, a 2008–2009-es nyitósorozatban a fehérvári fiatalok, ne szépítsük, a pofozógép szerepét töltötték be. Kóger István, a gárda vezetőedzője ígéri, idén nem így lesz: „Fiataljaink zömét visszaigazoltuk a Miskolctól, illetve külföldről, idén valódi farmcsapatként fogunk működni. Az osztrák bajnokságban, az EBEL-ban és a Mol-ligában szereplő keret között lesz átjárás, aki gyengén, illetve jól szerepel, az le-, illetve felkerülhet.”
A Ferencváros, amellett, hogy az Újpesttől és a Vasastól elcsábított négy válogatott játékost (Peterdi Imre, Majoross Gergely, Hüffner Adrián, Borbás Gergely), hét légióst is igazolt. Ez alapján a Fradi lehet a bajnokság egyik meglepetéscsapata. A másik a Miskolc. Amely a legújabb magyar irányvonalnak megfelelően kanadai edzővel készül, ráadásképpen Robert Dever egy kanadai sort is hozott magával. „A városban mindenki megunta az egy helyben topogást, az örökös létharcot, az idén megpróbálunk kilépni a középszerűségből. Amire azért is jó okunk van, mert Miskolcnak jelenleg egyedül jégkorongban van első osztályú csapata” – árulta el Egri István klubelnök.
A Budapest Stars nevében is átalakult, az idén mát csak Vasasként szerepel. Edzőjét, Glen Williamsont és néhány meghatározó embert elvesztette, de a gerinc megmaradt. Kíváncsian várjuk, hogy a címvédő a tavaly szerzett lendülettel az idén meddig jut. A Dunaújváros továbbra is szenved régi betegségétől, fiataljai kiröpülnek – ezúttal Varga Arnold, Erdélyi Tamás és Orbán Attila igazol Fehérvárra –, ám Azari Zsolt klubigazgató bízik abban, hogy az egy évet erősödött mag az új légiósokkal a tavalyinál ütőképesebb elegyet alkot.
Csíkszeredában a nyáron megköttetett a hokibéke, ennek jegyében Hockey Sport Club (HSC) Csíkszereda néven indul a gárda, Brassóban végre átadták az csarnokot, a Steaua pedig jobb híján újra betagozódik a magyar hokiba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.