Újabb gyanú Hagyó Miklós ellen

Munkatársunktól
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alvállalkozói buszokkal készül a tanévre a BKV. Egyelőre tizennégy vonalon huszonöt autóbuszt alvállalkozókkal üzemeltet a továbbiakban a BKV Zrt. – közölte lapunkkal Székelyné Pásztor Erzsébet, a fővárosi társaság kommunikációs igazgatója. Elmondta: 102 járműre már eddig is külső cégeket alkalmaztak. Most a VT-Transmannal és a Volánbusszal kötnek százmillió forintos szerződést, de az üzemanyag-megtakarítás miatt kiadásaik csak 42 millióval növekednek. A BKV egyre rosszabb műszaki állapotú, közel 1400-as állományából a közelmúltban hét járművet is kivontak a forgalomból, egy busz kereke pedig nemrég menet közben gurult el.


Újabb bűncselekménnyel, hivatalos személyként elkövetett zsarolással gyanúsította meg Hagyó Miklóst a Központi Nyomozó Főügyészség – tudatta közleményben Keresztes Imre főügyész. A gyanúsítás szerint főpolgármester-helyettesként 2008-ban arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot. – Követelése nyomatékosítása érdekében Hagyó Miklós kilátásba helyezte, hogy amennyiben Balogh Zsolt nem adja át a kért összeget, akkor a Balogh által egy kft. számára 2007 decemberében – Hagyó utasítására – szabálytalanul kiállított teljesítésigazolás miatt ellehetetleníti – tartalmazza a közlemény. A BKV volt vezetője a kilátásba helyezett fenyegetések hatására 2008-ban és 2009-ben is 15-15 millió forintot juttatott Hagyó Miklósnak.
A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt május közepe óta előzetes letartóztatásban lévő politikus tegnapi kihallgatásán panasszal élt a gyanúsítás ellen, és tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.
Balogh Zsolt lapunknak adott március 6-i interjújában beszélt először arról, hogy ő személyesen 15 millió forintot adott át Hagyónak egy nokiás dobozban, s további csaknem 55 millió forint jutott el hozzá más csatornákon a BKV-tól.
A BKV-nál történt visszaélések miatt indult büntetőeljárásoknak eddig összesen tizennyolc gyanúsítottja van, közülük a gyanú szerint kilencen bűnszervezetben követték el a bűntetteket. Hagyó Miklós mellett előzetes letartóztatásban várja a nyomozás fejleményeit két volt kommunikációs munkatársa, Lelovics Ottó és Horváth Éva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.