Újabb katonabúcsú Kecskeméten

Zord Gábor László
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb afganisztáni magyar katonai kontingenseket búcsúztattak el a kecskeméti 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tegnap Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében. Ezzel október 1-jétől március 31-ig hazánk veszi át a kabuli nemzetközi repülőtér vezető nemzeti feladatait, illetve mentorokat küld egy logisztikai iskolába. A légibázis hangárjában tegnap 90 Afganisztánba induló katona sorakozott fel, több mint száz hozzátartozó részvétele mellett.
– A terrorizmus elleni harc nemzeti érdek, a magyar katonák azért vesznek részt az afganisztáni újjáépítésben, hogy ott egy stabil állam jöjjön létre, amely nem terjeszti a terrorizmust – mondta Hende Csaba a búcsúztatón. – Közös biztonságunkért közösen viseljük a felelősséget – tette hozzá a honvédelmi miniszter, aki szerint a magyar honvédség képességeit bizonyítja, hogy már másodszor kapja meg a kabuli nemzetközi repülőtér vezetésének feladatát. – Térjetek haza épségben, egészségben– mondta végül a miniszter.
A kabuli törzstiszti csoport vezetője Kilián Nándor dandártábornok, aki idehaza az egyetlen fegyveres légtérvédelmi készültségi szolgálatot adó alakulat parancsnoka, egyben a legmagasabb rangú magyar Gripen-pilóta.
A Magyar Kommunista Munkáspárt eközben a honvédelmi tárca épülete előtt követelte, hogy hozzák haza az Afganisztánban szolgáló magyar katonákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.