Újabb szocialista élt vissza hatalmával?

Hírösszefoglaló
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett az ügyészségen személyes adattal, illetve hatalommal való visszaélés gyanúja miatt a főváros XVI. kerületének jobboldali polgármestere, mivel a szociális bizottság MSZP-s tagja a gyanú szerint visszaélt a rászoruló fiatalok személyes adataival – adta hírül a Hír TV.
A bizottság a múlt hét elején, zárt ülésen döntött arról, hogy kinek biztosítanak alacsony bérleti díj mellett garzont az Újszász utcában. Néhány órán belül a fiatal nyertes pályázók személyes adatai – címmel, telefonszámmal együtt – annak a pénzügyi tanácsadó cégnek a birtokába kerültek, amelyet a bizottság szocialista tagja, Veress Györgyi alapított. Ezután kivétel nélkül az összes „fészekrakót” felhívták, s arról próbálták őket meggyőzni, hogy ne a pályázatban feltételül szabott lakáskassza-előtakarékosságot válaszszák, hanem kössenek inkább náluk életbiztosítást.
A kerület polgármestere, Kovács Péter (Fidesz–KDNP) azt mondta: a pénzügyi tanácsadó cég alkalmazottja úgy mutatkozott be, mintha a polgármesteri hivatal megbízásából keresné fel a lakással nem rendelkező fiatalokat, ám közben jelezte, hogy Veress Györgyi kérte fel a munkára. Ezt egy hangfelvétel és több szöveges üzenet is bizonyítja. Kovács Pétert felháborítja az eset, főként azért, mert a magát szociálisan érzékeny pártnak valló MSZP élt vissza a rászoruló fiatalok adataival. A polgármester szerint egy olyan pénzügyi modellbe próbálták behúzni az érintett „fészekrakókat”, amit az önkormányzat nem fogad el. – Ezentúl a XVI. kerület semmilyen privilegizálást nem ad semmilyen befektetőnek – szögezte le Kovács Péter.
Veress Györgyi a Hír TV megkeresésére nem kívánt nyilatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.