Újabb tömegsírt találtak Mexikóban

Minden eddiginél nagyobb, 72 ember maradványát tartalmazó tömegsírt fedeztek fel Mexikóban. Az elmúlt hónapokban ez már a harmadik helyszín, ahol nagy számban találnak rá a drogkartellek áldozataira. A helyszínen kialakult tűzpárbajban három bűnöző és egy fegyveres vesztette életét.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikói katonák 72 holttestre bukkantak egy farmon a közép-amerikai ország északkeleti részén egy fegyveres akciójuk után. A Texas állammal határos San Fernandóban kialakult tűzpárbajban, amely a drogkartellek emberei és a hadsereg közt robbant ki, három bűnöző és egy katona vesztette életét – jelentette a Telegraph.
A bűnözők kivégzett áldozataikat gyakran hagyják használaton kívüli birtokokon, ekkora tömegsírral azonban most találkoztak először a hatóságiak azóta, hogy 2006-ban Felipe Calderón elnök hadat üzent a kábítószer-csempészeknek. A több millió dollárral és 45 ezer katona bevonásával folytatott küzdelem ellenére az elmúlt négy évben már 28 ezer ember életét követelték a hatóságok és bűnözők, valamint a különböző bandák közti harcok. A kartellek elsősorban az Egyesült Államok határain átívelő csempészútvonalak feletti jogokért küzdenek. Mexikó az év elején több pilóta nélküli repülőt vett, amelyet egyes hírek szerint a jövőben szintén a drogkartellekkel szemben akarnak majd bevetni.
Legutóbb július 23-án pedig a Nuevo León állambeli Monterreyben 51, június 5-én egy a Guerrero állambeli bánya közelében 55 ember maradványait fedezték fel.
Az ötvennyolc férfi és tizennégy nő holttestét rejtő farmhoz egy súlyos lövési sérüléseket elszenvedett férfi vezette el a hadsereget, miután elmondta, hogy a helyszín közelében feltehetőleg drogcsempészek támadták meg. A rajtaütés közben mindössze egy fiatalkorú bűnözőt sikerült élve elfogni, de a fegyveresek lefoglaltak 21 puskát, körülbelül 6600 tölténytárat és négy kamiont. A járművek közül az egyiken a honvédelmi minisztérium logója szerepelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.