Újabb utazási iroda dobta be a törülközőt

Csőd helyett a kivonulást, átszervezését választotta: az idei áfaemelésre és a kedvezőtlen piaci körülményekre hivatkozva felhagyott a hazai utazásszervezési tevékenységgel a Magyar TUI Kft. A jövőben Bécsből irányítják a magyar ügynökök hálózatát.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október végén felhagy az utazásszervezéssel a Magyar TUI Kft. Gyerő Krisztina, a cég vezetője a Turizmusonline.hu szakportálnak erősítette meg az értesülést. A szakember kifejtette, az idei áfaemelés, illetve a jelenlegi piaci körülmények miatt jutott arra a vállalkozás vezetése, hogy át kell alakítani a működést, hogy a továbbiakban megújult formában, az eddigieknél hatékonyabban végezhessék munkájukat az utazási piacon. A repülőutakat a következő üzleti évtől a TUI Österreich GmbH szervezi, ennek megfelelően a magyar TUI valamennyi ügynöki szerződését az üzleti év végével felmondja. Gyerő Krisztina elmondása szerint a megújuló magyar ügynöki hálózatot is a TUI Österreich fogja Bécsből koordinálni, az új „World of TUI” ügynöki számot az osztrák együttműködési feltételek alapján lehet majd igényelni. Az átszervezés részleteit tartalmazó tájékoztatót az osztrák társaság már postázta azoknak az irodáknak, akik forgalmuk alapján az osztrák feltételeknek megfelelnek. Gyerő Krisztina közölte azt is, hogy a fenti változások nem érintik a Terra Reisennel megkötött szerződéseket.
– Az új felállásnak számos előnye lesz. A TUI Magyarország ugyanakkor a továbbiakban is foglalkozik értékesítéssel, marketinggel és légitársaságok akciójával – fogalmazott a társaság vezetője, hozzátéve: hamarosan személyi illetve szervezeti változások lesznek a cégnél.

Felszámolás Közép-Magyarországon. Huszonkét százalékkal több felszámolás alatt álló céget jegyeztek a Közép-Magyarország régióban az idei első fél évben, mint 2009 azonos időszakában. Némileg a cégalapítási kedv is visszaesett, miközben az erőteljes válság hatására tovább nőtt a végelszámolás alatt álló vállalkozások száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató tegnap kibocsátott adataiból. A társaság felmérése szerint az első fél évben 3885 vállalkozás felszámolása kezdődött el, míg tavaly ugyanebben az időszakban csak 3032 volt ez a szám. Az idei június önmagában is csúcsot hozott, hiszen ebben a hónapban a régióban 756 céget vontak felszámolási eljárás alá, amit egyetlen hónap sem közelített meg az elmúlt másfél évben. A 2009 első fél évében jegyzett 3567 végelszámolásnál 21,4 százalékkal több az idei első hat hónapban újonnan indított 4535 eljárás. Az Opten adatai szerint az idei első fél évben alig tizenkétezer új cég alakult a Közép-Magyarország régióban, ami négy százalékkal kevesebb, mint a 2009 azonos időszakában mért adat. A vállalkozói kedv csökkenését mutatja az is, hogy a megszűnő, valamint a törölt cégek együttes száma 13 680, ami tizennégy százalékkal meghaladja az újonnan alakuló társaságokra vonatkozó adatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.