Újpest-verés kései MTK-góllal

Munkatársunktól
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap két mérkőzéssel rajtolt a labdarúgó NB I 5. fordulója. Időben először az újonc Siófok látogatott a Fáy utcába, ahol pár száz unatkozó néző előtt sivár első félidőt produkált a házigazda Vasassal. Aztán szünet után nem sokkal Ferenczi váratlanul megrezgette Molnár hálóját, majd negyedóra múlva újra, a hajrában pedig Katona tette abszolút biztossá az angyalföldi sikert. Ferenczi eredményességének köszönhetően átvette a vezetést a góllövőlistán, hiszen egyedül a mezőnyből négy találatnál jár.
Este héttől már a közelgő zivatar felhői árnyékában vonult ki a Hidegkuti-stadion gyepére a fővárosi derbit vívó MTK és Újpest. Az eső aztán zuhogni is kezdett, a gólok viszont nem, pedig a lila-fehérek sorra alakították ki a helyzeteket. Ám Simon, Sitku, Rajczi, Tisza és a többiek ki is hagyták azokat, előfordult, hogy a felső léc mentett, vagy éppen Szatmári kapus. Az MTK elsősorban a kevés, de annál veszélyesebb gyors ellentámadásaiban bízhatott, ám amikor kellett, Balajcza a helyén volt. A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, de így is az Újpest irányított, az MTK védekezett. Néha talán túl keményen, de Kassai Viktor, a magyar sztárbíró egészen az utolsó percig nem húzta ki a zsebéből a sárga lapot. Aztán mégis megtette, de nem csúnya fault, hanem túlzott gólöröm miatt. Ehhez persze gól is kellett, amit egy szögletet követően Tischler fejelt a földre lepattintva a bal felső sarokba. Ezzel az Újpest elvesztette a veretlenségét. (Az NB I további programja a Hét végi sportműsorban olvasható.)
NB I, 5. forduló: Vasas–Siófok 3-0 (0-0), Illovszky-stadion, 800 néző, jv.: Farkas, gól: Ferenczi (54., 67.), Katona (87.). MTK– Újpest 1-0 (0-0), Hidegkuti-stadion, 1500 néző, jv.: Kassai, gól: Tischler (90.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.