Utópiák helyett valóság

Szemben a baloldal utópiák ígéretére épülő, bukott politikájával, nekünk a valóság politikáját kell meghirdetnünk – jelentette ki Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén, ahol nyolcadik alkalommal találkoztak a polgári oldal politikusai, közéleti személyiségek, művészek, tudósok és újságírók, hogy megvitassák a közélet aktuális kérdéseit.

Szilágyi Richárd
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az áprilisi választásokon elért nemzeti egység úgy jöhetett létre, hogy a polgári középosztály szövetséget kötött a bizonytalanabb helyzetű és szegényebb társadalmi csoportokkal. Elmondta azt is, hogy ezt a szövetséget úgy kell fenntartaniuk, hogy közben át kell építeni az egész gazdasági rendszert, és forrásokat kell kivonni az adósságok törlesztésére. – Tehát keskeny pallón járunk – jegyezte meg. Hangsúlyozta, hogy még az idén meg kell tenni minden olyan lépést, amely a gazdaság 2011-es beindításához szükséges, mivel erre egy évvel később már nem lesz lehetőségük. – Ezt csak olyan harcban lehet megvívni, amely hatással lehet a kormánypártokra és azok parlamenti frakcióira is – fogalmazott. Emlékeztetett arra is, hogy az új alkotmány elfogadásához szintén kétharmados parlamenti többségre lesz szükségük, ezért „a megtépázott költségvetési vita után” tavaszig erre is sort kell keríteni, mivel ezt követően „olyan konfliktusok lesznek, amelyek az elfogadtatás képességét is folyamatosan gyengíteni fogják”.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Kötcsén bejelentette, hogy egy éven belül ismét létrejöhet a járások szintje az államigazgatás rendszerében.
Az ellenzéki pártok hatalmi önkényt és diktatúrát emlegetnek a kormány száznapos teljesítményét értékelve. A Szonda Ipsos felmérése szerint a választók közepesre értékelték a kabinet teljesítményét.
Részletek a 3., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.