Választás 2010

MN
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szocialista rágalmak
Fizetett hirdetésben rágalmazta meg a nyíregyházi MSZP Kovács Ferenc országgyűlési képviselőt, a város fideszes polgármesterjelöltjét azzal, hogy a politikus honatyaként lakhatási támogatást vesz fel – állítja a kormánypárt helyi szervezete. A Fidesz közleményében leszögezte: Kovács Ferenc országgyűlési képviselőként nem igényli a lakhatási támogatást parlamenti munkájának ellátásához. Ennek oka, hogy a politikus rendelkezik saját tulajdonában álló fővárosi ingatlannal. – Adminisztrációs hiba folytán a Magyar Országgyűlési Hivatal mégis átutalta számára a kérdéses összeget, ezért a képviselő már első havi fizetésének kézhezvételekor kérte a támogatás megszüntetését, a folyósított összeg levonását – áll a közleményben. A Fidesz szerint a hivatal eleget tett a honatya kérésének. (B. A.)

Hitelt vesz fel az LMP
Az LMP nem tart hivatalos kampánynyitót az önkormányzati választás kapcsán; körülbelül százmillió forintot tervez országosan a korteskedésre fordítani, és 40-50 milliós banki hitelt vesz fel a kampány finanszírozására – tudatta Karácsony Gergely kampányfőnök. (MTI)

Tovább Késik az ítélethirdetés
A Tolna Megyei Bíróság elnapolta Szabó Loránd volt dombóvári MSZP-s polgármester mai tárgyalását, mert a vádlott kórházi kezelésre hivatkozva halasztást kért. A sikkasztás és vesztegetés miatt indult büntetőügyben már csak a perbeszédek, illetve az ítélethirdetés lett volna hátra. (B. A.)

Visszaéltek a debreceni Fidelitas nevével
A Fidelitas segít a kopogtatócédulák gyűjtésében, ám nem a saját nevében, hanem a Fidesznek szedi össze a szelvényeket – közölte Kovács István, a Fidelitas helyi elnöke annak kapcsán, hogy a jobbközép ifjúsági szervezet nevében valakik kopogtatócédulákat gyűjtöttek Debrecen 5. számú önkormányzati választókörzetében. (D. M.)

Csúcstalálkozó Zuglóban
Papcsák Ferenc, a Fidesz–KDNP XIV. kerületi polgármesterjelöltje, országgyűlési képviselő, elszámoltatási kormánybiztos találkozót kezdeményezett Zugló volt polgármestereivel. A városligeti Bagolyvár étteremben lezajlott megbeszélésen jelen volt Kutalikné Kardos Zsuzsanna (SZDSZ), aki 1990–2002, Rátonyi Gábor (Fidesz), aki 2002–2006 között vezette a kerületet, valamint Weinek Leonárd (SZDSZ, majd független) most leköszönő polgármester (képünkön jobbra Papcsák Ferenccel). Az új jelölt fontosnak tartotta, hogy „polgári Zugló” fejlődéséért egybegyűjtse a rendszerváltozás óta eltelt idő tapasztalatait. A találkozón szóba kerültek Zugló legsúlyosabb problémái: a közbiztonság, a parkolás, a közlekedés, a vagyonkezelők helyzete. A Fidesz– KDNP-s jelölt fölvetette tárgyalópartnereinek, hogy megválasztása esetén vegyenek részt tanácsadó testületében. Ezt az expolgármesterek kivétel nélkül pozitívan értékelték. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.