Választás 2010

MTI
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokráciát félti Mesterházy
A megszegett ígéretek és a demokrácia elleni támadás első száz napja volt – így értékelte a kormány eddigi munkáját Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy mi történt az elmúlt száz napban Magyarországon, akkor azt kell hogy mondjam, száz nap, amely megrengette Magyarországot és a magyar demokráciát. Mesterházy a megszegett ígéretek soráról beszélt, és szerinte ami eddig történt, nem szolgálja a nemzet érdekét, nem jó irányba viszi az ország sorsát, és nem segíti az itt élő embereket. (MTI)

Jobbik: Radikális változás vagy söprés
A Jobbik szerint bár a kormányzat egyes – például nemzet-, oktatás- és szociálpolitikai – kérdésekben jó irányba indult el, adós maradt fontos problémák orvoslásával, a múlt romjainak eltakarításával és nemritkán visszaélt parlamenti túlsúlyával. A radikális politikai erő úgy látja, nem mentették meg a devizahiteleseket, nem szüntették meg a körbetartozásokat, nem szorították vissza a „cigánybűnözést”. Vona Gábor pártelnök az első száz nap értékelésekor kijelentette: a kabinet vagy rálép a radikális változások útjára, vagy ezt a rendszert is el fogja söpörni az idő szele. (MTI)

Kampányhajrá
Aktív kampányra készül Zalaegerszegen a Fidesz–KDNP szövetsége, amely rendezvényeken, lakossági fórumokon és sajtótájékoztatókon látja vendégül a pártszövetség vezetőit és a kormány tagjait – közölte tegnap a kormánypárt helyi szervezete. Polgármesterjelöltjük Gyutai Csaba, továbbá egyéni képviselőjelöltjeik és a kompenzációs listákon szereplők mellett megnevezték az összes szavazóköri delegáltjukat is. (MTI)

Munkahelyen gyűjtött ajánlószelvényeket
A helyi választási bizottság jogerősen eltiltotta a további jogsértéstől Tarsoly József független egri polgármesterjelöltet, aki hirdetésben, munkahelyeken gyűjtött ajánlószelvényeket – közölte a helyi választási iroda. A jelölt hirdetést adott fel, amelyben különböző egri boltokat jelölt meg mint olyan helyeket, ahol le lehet adni a neki szánt ajánlószelvényeket. A kifogást egy magánszemély nyújtotta be. Mivel a választási törvény szerint munkahelyen, munkaidőben tilos ajánlószelvényt gyűjteni, a helyi választási bizottság helyt adott a kifogásnak, és kimondta, hogy Tarsoly József, akit az LMP támogat, megsértette az ajánlószelvények gyűjtésére vonatkozó jogszabályt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.