Választás 2010

MN
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszabb a helyzet
Ha főpolgármesterré választják, főként a négyes metró befejezéséhez szükséges anyagi támogatást igyekszem megszerezni a kormánytól – mondta Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a Duna TV-ben. A politikus szerint sokkal rosszabb állapotban van a főváros, mint ahogy azt Demszky Gábor leköszönő főpolgármester állítja. (MN)

Keményebb csapat?
Mesterházy Attila kezdeményezőbb, a kormányoldallal szemben keményebb kritikát megfogalmazó kommunikációt vár újjászerveződő kommunikációs csapatuktól. Az MSZP elnöke tegnap bemutatta két új szóvivőjüket: Kormos Katát és Török Zsoltot. Kormos a kereskedelmi médiában dolgozott, Török Zsolt országgyűlési képviselő volt. Nyakó István távozó szóvivő azt mondta, a posztot betöltőknek tudniuk kell, ha „lejár a szavatossági idejük”, le kell lépniük. (MTI)

Jobbik: Parkolási amnesztiát!
Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje elengedné a be nem fizetett parkolási bírságokat Budapesten. A politikus szerint a fővárosban „nem olyan vészes a helyzet”, hogy közrendvédelmi telepekre legyen szükség. Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerdán közölte, hogy a „cigánykérdés” rövid távú megoldása érdekében közrendvédelmi telepekre zárnák a közrendet veszélyeztetőket. Az LMP-sek tegnap azt sürgették: a Fidesz ne csak a tüneteket kezelje a mélyszegénységben élők ügyében. (MTI)

Utoljára üléseztek
Utoljára ülésezett tegnap ebben az összetételben a Csongrád Megyei Közgyűlés. A képviselők a gazdasági program értékelésénél vitatkoztak. Az MSZP-frakció vezetője túlzottnak találta az előző kormány kritikáját. Kozma József szerint a megye is hibázott, amikor egyre több feladatot vállalt önként. A fideszes képviselők ugyanakkor hangsúlyozták, ezzel a megye településeit segítették, amelyek a kormányzati elvonások miatt képtelenek lettek volna a fejlődésre. Magyar Anna, a közgyűlés elnöke emlékeztetett: 4,3 milliárd forintot vontak el a megyétől, ám az önkormányzat ennek ellenére el tudta látni a kötelező feladatait, és 4,6 milliárd forint értékben még fejleszteni is tudott. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.