Választás 2010

MN
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányista lejáratás
Fizetett hirdetésekben indított lejárató kampányt a Fidesz nyíregyházi polgármesterjelöltje ellen az MSZP. Kovács Ferencet először azzal vádolták, hogy országgyűlési képviselőként jogtalanul igényel lakhatási támogatást, a ma megjelenő önkormányzati tulajdonú Nyíregyházi Naplóban pedig azzal, hogy nem dolgozik a választóiért. Kovács rágalomnak, gyurcsányista módszernek nevezte ezt. Felháborítónak ítéli, hogy a lejárató kampányt abban az adófizetők pénzéből fenntartott lapban indították ellene, aminek a helyi önkormányzat ötvenmillió forinttal tartozik. Csabai Lászlóné polgármester, az MSZP nyíregyházi elnöke két hete még politikailag korrekt, tiszta kampányt ígért. (D. M.)

Szegeden visszaütött a kampánycélú fejlesztés
Szeged legforgalmasabb részeit lefedik a most őszre meghirdetett útfelújítások, illetve a már megkezdett projektek, ezért az iskolakezdés miatt tegnap az intézmények környékén dugók nehezítették a közlekedést – jelentette ki Péter Szilveszter (Fidesz). A politikus egy olyan Rókusi körúti kereszteződést hozott fel példaként, ahol az útra áthelyezett buszmegállókba érkeztek a gyerekek, majd a kirakott kordonok között kellett valahogyan eljutniuk az iskoláig. Péter Szilveszter szerint látszik, hogy a felújításokat csak a kampány miatt időzítette mostanra a Botka-féle városvezetés. – Az akció azonban sikertelen, mert szinte semmi nem készült el időre – tette hozzá. (G. K.)

Nem jelenthet hátrányt a vidéki élet
Kövér László házelnök Bátaszéken, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének ünnepi ülésén kifejtette, a kormány célja az, hogy „a vidéki élet lehetőségeiben közelíthessen a városhoz, ne jelentsen hátrányt”. Kövér hangsúlyozta: a döntést az élet legtöbb területén a helyben élők kezében kell hagyni. – Ne a fővárosból akarják megmondani, hogy egy településen kell-e postahivatal. Ne minősíthesse senki egy minisztériumi íróasztal mögül a falut, milliók életterét, otthonát középkori maradványnak – szögezte le. (MTI)

Újabb trükk
A Fidesz szerint jogsertést követett el a veresegyházi MSZP, emiatt a kormánypárt a helyi választási irodához fordult. A Fidesz amiatt emelt kifogást, mert az MSZP a kopogtatócédulák gyűjtése során megtévesztő módon használja fel a Veresegyházon működő Élhető Vidékért és Összefogás a Gyermekekért Közhasznú Egyesület (ÉVÖGY) tevékenységét bemutató kiadványt. – Az MSZP jelöltjei a saját szórólapjaikat az ÉVÖGY-kiadványba helyezve terjesztik, de az anyaggal az MSZP más módon is kampányol – áll a Fidesz bejelentésében. A választási iroda vezetője, Tahon Róbert közölte: ha a Fidesz benyújtja a dokumentumokat, két napon belül döntenek az ügyben. (B. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.