Választás 2010

MN
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terry Black büszke Gyurcsányra
Terry Black szerint Magyarországnak két olyan miniszterelnöke volt, akire nagyon büszke lehet, az egyik Horn Gyula, a másik Gyurcsány Ferenc – fogalmazott Rácz Károly (művésznevén Terry Black) a TV2-ben. Ismeretes: az egykori transzszexuális előadóművész szocialista színekben a tököli választókerületben indul képviselőjelöltként. (TV2)

Feljelentés
A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, miután az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely egy lapinterjúban arról beszélt: a Fidesz és roma szerveztek is ajánlószelvényeket kínáltak fel nekik. Karácsony utóbb közölte: a megkeresések nem is voltak konkrétak, így nem tudják, pontosan ki állt mögöttük. Kósa Lajos (Fidesz) hangsúlyozta: jelöltjeik csak maguknak gyűjtöttek ajánlószelvényeket. (MTI)

Lejáratás a kónyi botrány?

Navracsics Tibor (Fidesz) szerint a kónyi botrány bizonyítja, hogy a magyar demokráciának jó önvédelmi rendszere van. A politikus az ATV-ben leszögezte, a hangfelvételen szereplő embereknek nincs közük a Fideszhez. Ismert: az interneten fellelhető hanganyag szerint két kónyi jelölt az Állami Számvevőszéket akarta felhasználni ellenfelei lejáratásához. A felvételen hallható személyeket nem a Fidesz, hanem az Összefogás Kónyért nevű szervezet jelölte. Az MSZP felszólította a kormányt, vizsgálja ki, kiknek lehetett kapcsolata a kónyi jelöltekkel, és milyen akciókat terveztek az MSZP-s jelöltekkel szemben. (MN)

Lopják a választásiplakát-állványokat
Budapest városarculati tanácsnoka, Bojár Iván András szerint szisztematikusan lopják a fővárosi útvonalak mentén kihelyezett választásiplakát-állványokat; a mintegy 1700 plakátállványból 240 hiányzik. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, és Bojár panasszal élt az Országos Választási Bizottságnál. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.