Választás 2010

MTI
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Plakátrongáló MSZP-jelölt
A terézvárosi választási bizottság szerint Külgusz Imre helyi szocialista önkormányzati képviselőjelölt jogsértést követett el azzal, hogy kormánypárti plakátokat rongált meg. A Fidesz–KDNP helyi szervezete szerint az MSZP-s jelölt az utóbbi napokban sportot űzött abból, hogy letépkedte, megrongálta a plakátjaikat, illetve elcsúfította az azon szereplő polgármesterjelölt, Hassay Zsófia fényképét. A kormányzó pártok állításaikat tanúkkal, illetve fényképekkel tudják bizonyítani, a szocialista politikust pedig a rendőrségen is feljelentették rongálás miatt, mivel szerintük Külgusz „minden határon túlment”. (MTI)

Hévízi szégyenfolt
A Fidesz hévízi elnökének, polgármesterjelöltjének értékelése szerint nemcsak hatalmas lehetőségtől esett el Hévíz a gyógyfürdő viszszavont másfél milliárd forintos uniós támogatása miatt, de szégyenfolt került a város hírnevére is. Papp Gábor kijelentette: a város lehetséges új vezetőiként kutatni fogják az új pályázati lehetőségeket, hogy akár ennél nagyobb és kedvezőbb támogatást szerezhessenek a reményeik szerint az eddigi terveknél is nagyobb fejlesztésre. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség csütörtökön közölte, hogy visszavonta a hévízi gyógyfürdő fejlesztéséhez nyújtott másfél milliárd forintos támogatását. Vértes Árpád, Hévíz polgármestere a nonprofit kft. kisebbségi tulajdonosi képviselőjeként közleményében úgy reagált, hogy váratlanul érte őket a visszavonásról szóló hír. (MTI)

Újabb szocialista lemondás
Újpesten tegnap lemondott tisztségéről és minden ezzel járó juttatásáról Belán Beatrix szocialista alpolgármester, miután egy nappal korábban a kerület másik MSZP-s alpolgármestere is hasonlóképpen döntött. A politikus közleményében azzal indokolta lemondását, hogy Derce Tamás polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, amivel ellehetetlenítette számára a munkavégzést. A szintén szocialista Trippon Norbert csütörtökön jelentette be lemondását, és felszólította Belán Beatrixot, valamint a fideszes Nagy Istvánt, hogy ők is kövessék a példáját. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.