Választás 2010

MN
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér: a megszorítások nem vezetnének sehová
Az ország nehéz helyzetben van, de a megszorítások nem vezetnének sehová, nem szabad „eret vágni”, amikor amúgy is sápadt és legyengült a beteg – hangoztatta Kövér László házelnök Celldömölkön. Mint mondta, nincs igazuk azoknak, akik megszorítások lehetőségével riogatnak, a kormány más logikát követ, rövid távon az ország működőképességének megőrzése a célja, középtávon pedig a foglalkoztatás bővítésében látja a jövőt. (MTI)

Political Capital: Újra tarol a Fidesz
Nagyarányú Fidesz-győzelmet valószínűsít az októberi önkormányzati választáson a Political Capital. Egyértelműnek tűnik Tarlós István főpolgármesterré választása, ahogy a Fidesz jó eséllyel többséget szerezhet a Fővárosi Közgyűlésben is. A PC szerint az MSZP legfeljebb támogatottsága szinten tartásában bízhat a választásokon. Észak-Magyarországon a Jobbik veszélyezteti a szocialisták legnagyobb ellenzéki párti pozícióját. (MTI)

Átláthatatlan kampányköltekezés
A Transparency International (TI) szerint átláthatatlanok az önkormányzati választások kampányköltései, ezért szigorúbb szabályozást javasolnak – közölte a nemzetközi korrupcióellenes szervezet. Bírálták a kormány, amely eddig csak szimbolikus lépéseket tett a párt- és kampányfinanszírozás rendbetételére. (MTI)

Fidesz: semmi közünk a kónyi hangfelvételhez
A Fidesz szerint az MSZP „folytatja hazugságkampányát”, ezúttal a Kónyban készült hangfelvétel félremagyarázásával foglalkozik. Ismert, a Stop.hu egy hangfelvétel alapján közölte: az Állami Számvevőszéket használják fideszes önkormányzati képviselők arra, hogy településükön az ellenfeleiket lejárassák a kampányban. – Az MSZP-sek állításaival szemben az igazság az, hogy a felvételen szereplő személyek nem fideszes politikusok, a választásokon nem a Fidesz színeiben indulnak, őket személyükben pártunk semmilyen formában nem támogatja, kijelentéseiktől pedig – ahogy azt már korábban is tettük – elhatárolódunk – szögezte le a Fidesz-frakció. (MN)

Ürügyet keresett az albizottság?
Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke felháborítónak tartja, hogy szervezetüket kizárták az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának munkájából. Ismert, felháborodást keltett a testületben a HVIM levele, amelynek lábjegyzetében egy Szálasi Ferenc-idézet volt olvasható. Toroczkai szerint az albizottság egy ürüggyel megszabadult az „egyetlen hangtól, amely ragaszkodott volna az 1945 előtti állapotok visszaállításához”. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.