Választás 2010

MTI
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik 130 milliója
A Jobbik legfeljebb százharmincmillió forint elköltését tervezi az önkormányzati választási kampányára, amelyet szinte teljes egészében saját állami támogatásából fedez. Az összeg túlnyomó részét az öszszesen 2200-2300 jobbikos polgármester- és képviselőjelölt kapja, akik szórólapokra, plakátokra, helyi hirdetésekre, illetve lakossági fórumok szervezésére költhetik azt. (MTI)

Függetlenek
Több mint ezer polgármesterjelölt indul függetlenként országszerte az eddigi összesítés szerint, a megyék közül a legtöbben Baranya, a legkevesebben Csongrád megyében méretik meg magukat függetlenként. Előbbiben 152-en, utóbbiban mindössze 14-en. Budapesten egyelőre egy független polgármesterjelöltet sem vettek nyilvántartásba. (MTI)

Hiányzó polgármesterjelöltek
Négy fővárosi kerületben, a II., a III., a XIII. és a XVI.-ban még nincs hivatalos polgármesterjelölt. Polgármesterjelölt az lehet a százezer választó alatti kerületekben, akit az ott élő választópolgárok két százaléka, de legalább háromszáz választópolgár ajánlott. (MTI)

Ötezer induló
Több mint ötezer kisebbségi jelöltet jelentettek már be országos szinten, közülük a legtöbben cigányok, a legkevesebben szlovénok. A cigányok 4006-an, a németek 378-an, a románok 260-an szerepelnek az összesítésben. A lista végén a szlovénok állnak öt fővel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.