Választás 2010

MN
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtámadták a Jobbik választási standját
Késsel a kezében fenyegette meg az egyik aktivistát, és összevágta a Jobbik budapesti standjának oldalát díszítő, Staudt Gábor főpolgármester-jelölt arcképével ellátott választási ponyvákat egy támadó. A tettes a cselekményével félmilliós kárt okozott. A párt fővárosi szervezete szerint ez a bűncselekmény is rávilágít a tarthatatlan budapesti közbiztonsági helyzetre. (MN)

Nem lépnek vissza a lehallgatottak
Sem a lehallgatott kónyi képviselőjelöltek, sem polgármesterjelöltjük nem lép vissza, és meglévő képviselői mandátumokról sem mondanak le – írta a Kisalföld. A helyi politikusok – akiket lemondásra szólított fel az önkormányzat többi tagja – döbbenetesnek nevezik, hogy egy demokratikus államban megtörténhet a magánbeszélgetés lehallgatása, rögzítése, nyilvánosságra hozása. Ismert, a felvételek szerint a képviselők arról beszélgettek, miként válthatnák le a polgármestert. Terveik között említették egy számvevőszéki vizsgálat megrendelését. (MTI)

Polgármester lenne Seres Mária
A Nógrád megyei Mátraverebélyben indul polgármesterjelöltként Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke. A jelölt az MTI-nek elmondta, ugyan nincsenek családi kötődései Mátraverebélyhez, de a falut tipikus magyar településnek tartja, „ami nagyban nem működik, az ott kicsiben sem”. Seres egy önfenntartó ökológiai programot szeretne érvényesíteni Mátraverebélyben, ahol alig tudnak dolgozni az emberek, magas a roma lakosok aránya, és riasztók a bűnözési adatok. (MN)

négy jelölttel kevesebb
Indoklás nélkül visszalépett Kaposváron az egyéni jelöltségtől a Jobbik négy tagja, így a somogyi megyeszékhely 12 választókerületéből a bejelentett és nyilvántartásba vett jelöltek helyett nyolcban indulnak a párt jelöltjei. Hárman az utolsó napon, pénteken mondtak le a jelöltségről, ám akkor Vona Gábor pártelnök csak Hegedűs József képviselő-jelölti visszalépéséről beszélt, mondván: „nem akart támadási felületet adni”. Ezzel arra utalt, hogy néhány nappal ezelőtt azt írtuk róla, hogy korábbi munkahelyén, egy kaposvári középiskolában fegyelmit indítottak ellene szexuális zaklatás miatt, amely megrovással zárult. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.