Választás 2010

MN
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétharmad közelében a kormánypártok
Továbbra is őrzi hatalmas előnyét a Fidesz–KDNP, a biztos szavazó pártválasztók körében a kormánypártok július után augusztusban is 64 százalékos támogatottsággal rendelkeznek – derül ki a Századvég legfrissebb felméréséből. Az előző hónaphoz képest ugyanitt az ellenzéki pártoknál kisebb változás történt. Az MSZP támogatottsága 16-ról 17 százalékra növekedett, a Jobbik és az LMP viszont kénytelen volt 2, illetve 1 százalékos népszerűségvesztést elkönyvelni. A Jobbikra ezen a bázison a megkérdezettek 8 százaléka, míg az LMP-re 7 százaléka szavazna augusztusban. (MN)

Vezet a jelöltállításban a Lungo Drom
Fölényesen vezet a cigány kisebbségi képviselőjelöltek állításában a Lungo Drom. A Farkas Flórián nevével fémjelzett szervezet tegnapig országosan több mint 2100 jelöltet jegyeztetett be. Régi vetélytársa, a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) 650 jelöltet mutathat fel, négy nappal a kisebbségi választás jelöltállításának lezárulta előtt. Az MCF-et megelőzte a maga 800 jelöltjével a Roma Polgári Tömörülés (RPT), a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) és a Roma Polgárjogi Mozgalom választási szövetsége is. (J. I.)

Hamis ajánlószelvények Szombathelyen
Fénymásolt 2006-os ajánlószelvények miatt nyomoznak Szombathelyen – erősítette meg az MTI értesülését tegnap a rendőrség. Egy szombathelyi internetes főszerkesztőség postaládájába 2006-os, kitöltött, fénymásolt ajánlószelvényeket dobott be ismeretlen személy – közölte Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.