Választás 2010

MTI
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárt elhatárolódott
A Fidesz elutasítja azt, hogy bárki befolyásolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálati menetrendjét – közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke tegnapi tájékoztatóján. Ismert, hogy egy, az interneten fellelhető hanganyag tanúsága szerint két kónyi jelölt az ÁSZ-t akarta felhasználni ellenfelei lejáratásához. Kósa hangsúlyozta, a felvételen hallható személyeket nem a Fidesz, hanem a kormánypárttal választási együttműködésben álló Összefogás Kónyért nevű szervezet jelölte az önkormányzati választásra. Az ÁSZ csak az Országgyűlésnek és a törvényeknek van alárendelve, és a saját ellenőrzési terve szerint végzi a munkáját – reagált a szervezet a hangfelvétel ügyére. (MTI)

Fidesz-irodákat támadtak
Ismeretlen tettesek feltörték a Fidesz nyíradonyi irodáját, míg a békési szervezet bejárati ajtajának zárszerkezetét ragasztóval rongálták meg. Tasó László (Fidesz) lapunknak elmondta, a nyíradonyi irodából két számítógépet vittek el, amelyeken belső információkat és a párton belüli levelezést tárolták. Szintén eltűnt több mint ötszáz, megsemmisítésre váró kopogtatócédula. Mindkét ügyben rendőrségi nyomozás indult. (Sz. R.)

LMP-s jogsértés?
A főváros XIV. kerületi választási bizottsága határozatában megállapította az LMP két képviselőjének jogsértő ajánlószelvény-gyűjtését, s eltiltotta őket a további jogsértéstől – közölte az MSZP. A párt szerint az LMP eddigi teljesítménye a csoda és a szabálysértések határán mozgott, ám a kettőből eddig csak szabálysértésre derült fény. (MTI)

Médiadiktatúra Miskolcon
Az MSZP vezette miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kht.-t kritizálták a Fidesz–KDNP miskolci országgyűlési képviselői, amiért „az ötvenes évek legsötétebb diktatúráját idézve” egyre kevesebb fideszes hír jelenik meg a közpénzből fenntartott helyi médiumokban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.