Választás 2010 – Önkormányzati választások

MN
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezernyi ajánlás
Több mint százezer, Tarlós Istvánt főpolgármester-jelöltnek ajánló iratot tolt be talicskán a Fővárosi Választási Irodába Németh Szilárd. A Fidesz– KDNP fővárosi kampányfőnöke megköszönte az emberek bizalmát. A szállítási módot az indokolta – mondta –, hogy eddig Budapest MSZP–SZDSZ-es vezetői talicskán tolták ki a közpénzeket, a fideszesek viszont októberben a párt politikusait szeretnék betalicskázni a városházára. (Sz. Zs.)

Egyéni döntés
A Fidesz jelöltjeivel szemben nem indíthatnak vagy támogathatnak polgármesterjelölteket a KDNP helyi szervezetei – közölte Harrach Péter, a kereszténydemokraták alelnöke. Szerinte az esetek többségében ebből nem lehet gond. A fennmaradó pár körzettel kapcsolatban (például Érd) közölte, bízik benne, hogy ezeken a helyeken a hét végére rendeződnek a nézetkülönbségek. (MTI)

Beárazott vereség
Nincs olyan veszély, hogy egy vereség felrobbantaná az MSZP-t, azért sem, mert a párt beárazta a vereséget – mondta Botka László szegedi polgármester a Népszabadságnak. A szocialista politikus bejelentette: 2011. január 1-jétől az infláció mértékével megegyező önkormányzati fizetéskiegészítést kapnak a városi oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok, amit jobboldalról kampányintézkedésnek minősítettek. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter tegnap egy budapesti lakossági fórumon úgy fogalmazott, az MSZP a népharagot próbálja túlélni az önkormányzati választáson. (MN)

Bukik a Jobbik?
Várhatóan kudarc lesz az önkormányzati választás a Jobbik számára – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A közvélemény-kutató állításait az országos protesthangulat megszűnésével, a Jobbikban szerepet kapó élesedő belső konfliktusokkal és a módosított önkormányzati választási törvénnyel indokolta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.