Változások a magyar filmszemlénél

Tölgyesi Gábor
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakítani szeretne a filmszemle sok hagyományával a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) – mondta el Kőrösi Zoltán az Origo hírportálnak. Az MMK elnöke nyilatkozatából kiderül, már a jövő évi szemle sem fogja felvonultatni az éves magyar filmtermést, ugyanakkor versenyen kívül bemutatna külföldi filmeket, az elmúlt év legjobb alkotásait a környező országokból. A filmszemlét négy-öt éven belül nemzetközi fesztivállá alakítaná az MMK, ezt szolgálja az is, hogy már 2011-ben tekintélyes nemzetközi zsűri bírálná el a magyar mozgóképeket. A korábbi szemléknél sokkal csillogóbb, látványosabb filmfesztivál központja a CET lesz, további helyszínei pedig az eddigi multiplexek helyett a budapesti artmozik. Kőrösi tervei szerint a szemle költségvetésébe több szponzorpénzt vonnak be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.