Veres vagy Oszkó is felelős lehet

Nagy Vajda Zsuzsa
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több olyan megállapítása is lesz az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), amely újra munkát ad majd az ügyészségnek – mondta Domokos László, a testület elnöke tegnap a köztévé reggeli műsorában. Részleteket azonban csak a mai tájékoztatón kíván mondani az ÁSZ-elnöke. Annyit elárult, hogy az állami vagyont felügyelő miniszter felelőssége is felvetődött a tavalyi költségvetés és az állam vagyoni helyzetének vizsgálatánál. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a vagyontörvény értelmében a pénzügyminiszter alá tartozott, így a tárcát tavaly irányító Oszkó Péter és Veres János neve jöhet szóba felelősként. Oszkó lapunk kérdésére elmondta, a lehető legnagyobb precizitással járt el az állami vagyon területén, nem hinné hogy komolyan vehető kifogásokat lehetne felhozni tevékenységével kapcsolatban. „Bizonyára emlékszik, hogy annak idején én váltam meg Tátrai Miklóstól” – jegyezte meg Oszkó. Azon kérdésünkre, hogy akkor Veres Jánosnak üzenhetett-e az ÁSZ-elnök Oszkó azt felelte, nem tudja, nem tartja kizártnak. Veres János nem kívánt Domokos szavaira reagálni, azt mondta, ameddig a sajtóperekben neki megítélt kártérítéseket ki nem fizeti a Magyar Nemzet, újságíróinak nem nyilatkozik.
Az ÁSZ vezére ma véleményezi a törvényjavaslatot a 2009. évi költségvetés végrehajtásáról. Eszerint a hiány 83 milliárd forinttal lett több, mint azt az eredeti törvényben megszavazták, 740 milliárd forinton állt meg. Hiába csökkentek a büdzsé kiadásai, a bevételek még meredekebben estek: a bevételek 8300 milliárd forintot, kiadások 9000 milliárdot tettek ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.