Visszalépett az MSZP-s pécsi jelölt

Nyomozás indult a pécsi Bányász Kulturális Szövetség támogatásainak felhasználása miatt. A szervezet MSZP-s elnökét indította volna a választásokon a több szervezetet is tömörítő Baloldali Összefogás Választási Szövetség.

Bóka Máté Ciprián
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs polgármestere, Páva Zsolt májusban a Pécsi Városi Ügyészségtől törvényességi felügyeleti vizsgálat lefolytatását kérte a bányászszövetség működését illetően. Előzőleg a városháza revizorai több szabálytalanságot is feltártak a szervezet önkormányzati támogatásának felhasználásában. A vizsgálat megállapította: a szervezet elnöke, az MSZP-s Kutas László, valamint egyik munkatársa „személyi jellegű kiadásait” az önkormányzat és a munkaügyi központ felé is elszámolták. Utóbb kiderült: a Területi Művelődési Intézmények Egyesületének is ugyanazon bizonylatokkal számolták el ezt a kiadást – a szóban forgó összeg egymillió forint. Az egyesület ügyében a pécsi ügyészség nyomozást rendelt el jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének gyanúja miatt, a nyomozással a vám- és pénzügyőrség regionális nyomozó hivatalát bízták meg. Ez a cselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Figyelmet érdemel, hogy a Baloldali Összefogás Választási Szövetség mögé bújt MSZP a nyáron még Kutas Lászlót indította volna az őszi választásokon, végül azonban helyette egy munkáspárti aspiránst indítanak. Nyőgéri Lajos, az MSZP városi elnöke szerint Kutas családi okokra hivatkozva nem vállalta az indulást. Kutas állítja: munkatársunktól értesült a nyomozás elindításáról. Mint mondta, a hír meglepte, mert az ügyészség 2008-ra viszszamenőleg a nyáron vizsgálódott, s mindent rendben talált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.