Vizsgálat egy LMP-s aktivista ellen

Munkatársunktól
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lehet Más a Politika százötven forintot lett volna hajlandó fizetni egy ajánlószelvényért, legalábbis ez derül ki abból a hangfelvételből, amelyet a Jobbik aktivistái készítettek. Az LMP szórólapokon hirdetett alkalmi munkát. A megadott hívószám a tudakozó szerint az LMP flottájához tartozik. A radikális párt aktivistája – az interneten is megtalálható hangfelvétel tanúsága szerint – a „munka” iránt érdeklődött; a vonal másik végén lévő férfi nem kertelt, azonnal közölte, hogy az LMP számára kell ajánlószelvényeket gyűjteni. Az „aktivista” kijelentette, rendelkezik 28 kitöltetlen ajánlószelvénnyel (ami önmagában is törvénytelen), és ezeket át is adná az LMP-nek. A zöldpárt szervezője kapva kapott az alkalmon: közölte, hogy darabonként 150 forintot hajlandó fizetni a kitöltetlen kopogtatócédulákért.
Az LMP munkatársa ráadásul arra is ígéretet tett, hogy – mivel a „jelentkező” munkanélkülinek adta ki magát – hajlandó feketén, zsebből zsebbe fizetni.
A Jobbik felszólította az LMP-t, hogy „azonnal fejezze be a választási törvénysértéseket”.
Tegnap késő este az LMP elismerte, hogy „hibázott az egyik jelöltjük, amikor szabálytalan feltételekkel ajánlott munkát egy ajánlószelvények gyűjtésére jelentkező személynek.” Az ellenzéki párt sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már elindították az etikai vizsgálatot az általuk megnevezni nem kívánt személy ellen, így a lehető leghamarabb megszülethet a „megfelelő intézkedés”.
Azt is hozzátették, hogy az LMP más esetekben mindig munkaszerződés keretében végezteti az ajánlószelvények gyűjtését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.