Washingtoni túszejtés

Hírösszefoglaló
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több embert túszul ejtett és robbantással fenyegetőzött egy fegyveres férfi Silver Springben, Washington elővárosában, a Discovery Channel televíziós csatorna központjában tegnap. A rendőrség az épületet kiürítette, a környező utcákat lezárta. Többen arról számoltak be, hogy az épületben egy lövés is eldördült. A társaság e-mailben riasztotta a munkatársait, és utasította őket, hogy húzódjanak a kijelölt biztonságos helyre. A CNN információi szerint a fegyverest folyamatosan figyelték a belső biztonsági kamerákkal. Dan Fritz, a médiát tájékoztató rendőr elmondta, hogy a túszejtő egy ázsiai férfi, aki a testére tartályt vagy tartályokat erősített, és nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ezek robbanószerkezetek. A rendőrség speciális egységei körülvették az épületet, a közelben tűzszerészek várakoztak, a túsztárgyalók pedig kapcsolatba léptek a fegyveressel, akinek követeléseit nem hozták nyilvánosságra. A CNN úgy tudja, a férfinak – akinek a neve az AP értesülése szerint James J. Lee – konfliktusa volt a televíziós csatornával, és ez ellen tiltakozik ilyen módon. A férfit 2008 márciusában egy demonstráció miatt 500 dolláros pénzbüntetésre ítélték. Lapzártánkkor a dráma még tartott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.