Zámbó Jimmyt megölték?

Újra megnyitották a Zámbó Jimmy-aktát, miután az ügyészség helyt adott Hulé Éva panaszának, és emberölés gyanújával nyomoz az énekes kilenc évvel ezelőtti halála ügyében.

Csibra Tibor
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés gyanújával, ismeretlen tettes ellen nyomoz a Fővárosi Főügyészség az ismert popénekes, Zámbó Jimmy több mint kilenc évvel ezelőtti halálának ügyében – erősítette meg lapunknak a nol.hu értesülését a vádhatóság. Skoda Gabriella szóvivőtől megtudtuk, a testület azután kezdett vizsgálatot, hogy a Zámbó család korábbi barátja, az eset egyik tanúja, Hulé Éva feljelentését elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A nő kilenc évvel ezelőtti beszámolója megegyezett az énekes felesége, Zámbó Edit elmondásával: mindketten azt állították, hogy a popsztár szórakozott az engedéllyel tartott fegyverével, azt maga ellen fordította, de nem tudta, hogy a pisztoly töltve volt. Az akkori tanúvallomások alapján közigazgatási eljárásban zárták le az ügyet. Hulé Éva nemrég azzal állt elő, hogy hamisan tanúskodott 2001-ben, s Zámbó Jimmy halálát a felesége okozta. A BRFK a napokban azzal utasította el Hulé feljelentését, hogy az akkori szakértői vélemények nem támasztják alá az asszony állításait, ellentmondásban áll korábbi vallomásával. A nő panaszt tett az elutasítás ellen.
Hulé Éva olyan adatokat közölt az ügyészséggel, amelyek felvetik az emberölés gyanúját – mondta lapunknak Skoda Gabriella. A vádhatóság szerint először el kell dönteni, hogy valóban emberölés történt-e, s ha igen, azt ki követte el. Az ügyészség várhatóan újra tanúkat hallgat meg, megnyitják a korábbi jegyzőkönyveket, és szakértőket kérnek fel a 2001-es jelentések értelmezésére. Hulé Éva feljelentését csak büntetőeljárásban tisztázhatja a hatóság – szögezte le a szóvivő.
Lapunk úgy tudja, jogászberkekben eljárásjogi hibának tartják a BRFK elutasító határozatát. Hulé Éva lelkiismereti okokkal magyarázta több mint kilencéves hallgatását. Lapunk információi szerint az asszony újabb beszámolója olyan részleteket tartalmaz, amelyek valóban megkérdőjelezik a 2001-es eljárás szakszerűségét. Az akkori vizsgálat kizárta az idegenkezűséget, balesetet állapított meg, Zámbó Imre a kórházban halt bele fejsérülésébe. Tény, hogy a jegyzőkönyvek szerint csak az ő ruháján és kezén találtak lőpornyomot a szakértők. Hulé Éva most azt állítja, hogy a család nyomást gyakorolt rá a tragédia után, és féltette Jimmy gyerekeit attól, hogy szülő nélkül maradnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.